Erasmus Ofisi | Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Menü


11-11-2019
ESN Türkiye Güz Ulusal Platformuna ESN Samsun Ev Sahipliği Yaptı

40 ülkede bulunan 500'den fazla şubesiyle Avrupa'nın en büyük öğrenci organizasyonu konumunda bulunan Erasmus Student Network üyelerinden ESN Türkiye'nin 2019/2020 dönemi açılış toplantısı olan Güz Ulusal Platform'una, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi bünyesinde çalışmalarını sürdüren ESN Samsun ev sahipliği yaptı.

25-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşen toplantıya Türkiye'nin 45 üniversitesinden 170 delege ve bu katılımcıların yanı sıra ESN Litvanya'dan bir misafir de katılım gösterdi.Toplantı boyunca ESN Türkiye'nin geleceğine dair stratejik oturumlar ve sunumlar gerçekleşti. 

2009'da kurulan ESN Samsun, ESN Türkiye'nin ilk üyelerinden olup 10 senedir çalışmalarına yerel, ulusal ve uluslararası seviyede OMÜ Uluslararası İlişkileri Birimi'nden aldığı destekle devam etmektedir. Tamamı öğrencilerden oluşan ESN Samsun'un misyonu uluslararası öğrencilerle birlikte toplumu kültürel anlamda zenginleştirmek olup, öğrencilerin birbirine yardım etmesi, kültür alışverişinin artması, farklılıkların altında birleşilmesi gibi değerlerine yönelik olarak etkinliğini sürdürmektedir.