25-08-2023
Erasmus KA171 Personel Ders Verme Hareketliliği Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklanmıştır

“Erasmus+ KA 171 Personel Hareketliliği” (Proje No 2022-1-TR01-KA171-HED-000069933) başvurusuna ait  ön değerlendirme süreci tamamlanmıştır.

07.08.2023 tarihinde üniversitemiz web sayfasında ve Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Başvuru Platformunda (erasmusbasvuru.ua.gov.tr) Erasmus+ Projeleri için “Personel Ders Verme Hareketliliği" başvuru ilânı yayınlanmış olup başvuru süresi 21.08.2023 tarihinde sona ermiştir.

Ders Verme Hareketliliği kapsamında 19 farklı akademik birimden toplam 56 başvuru yapılmıştır. Bu başvuruların 12’si yabancı dil ile ilgili kriterlerin sağlanamaması, 1’i de başvurusundan feragat etmesi nedeniyle geçersiz sayılmıştır. KA 171 ders verme kategorisinde 8 kişi asil ve 35 kişi yedek seçilmiştir. Değerlendirme yapılırken ilân metni uyarınca her bir akademik birime en fazla 1 kişilik kontenjan verilmesi planlanmıştır. Ancak asil listede iki fakülteden ikişer kişi yer almaktadır. Çünkü KA171 hareketliliğinde ilanda istenen tercihlere ve kontenjanlara (her ülke için 1 kişilik kontenjan) göre yerleştirme yapılması gerekmektedir. Bu nedenle asil listede yer alan adaylardan daha yüksek puan almasına/biriminden asil listede aday olmamasına rağmen yedek listede yer alan adaylar, tercih ettikleri ülkelerin kontenjanları dolmuş olduğu için asil listeye alınamamıştır.

Öndeğerlendirme yedek listesindeadayların yalnızca puan sıralaması bulunmaktadır. Nihai sonuç açıklandığında yedek listedeki adayların tercih bilgileri ile ilgili detaylar ve tercihlerine göre hangi koşulda asil listeye geçebilecekleri ayrıntılı olarak açıklanacaktır.

Puan eşitliği durumunda, 2022 Dönemi Uygulama El Kitabı’nda yer alan önceliklendirme kriterlerinin sıralaması dikkate alınmıştır.

Ekte yer alan sonuçlar ÖN DEĞERLENDİRME sonuçları olup nihai sonuç listesi itirazların Seçme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilmesinin ardından 08.09.2023 (Cuma) tarihinde duyurulacaktır. Ön değerlendirme sonuçlarına itirazlarınızı 01.09.2023 (Cuma) saat 17:00’ye kadar erasmus@omu.edu.tr adresine e-posta yoluyla iletebilirsiniz. Kesin sonuçların açıklanmasının ardından asil listede yer alan personele yönelik Bilgilendirme Toplantısı 15.09.2023 (Cuma) çevrim içi ortamda yapılacaktır.

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü olarak Erasmus+ Programına gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

KA 171 Personel Ders Verme Hareketliliği Ön değerlendirme sonuçları için tıklayınız.