Erasmus Ofisi | Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Menü


14-03-2023
2023 KA131 Program Ülkeler ile Öğrenim ve Staj Hareketliliğine Başvuran ve Başvuracak Öğrencilerin Dikkatine!

 

 

 

 

Bilindiği gibi Erasmus+ Yüksek Öğretim Öğrenci Hareketliliği ilan başvuru ve seçim işlemleri YÖK kararı ile Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı Portalı üzerinden yürütülmektedir.

 

Söz konusu hareketliliklere başvuracak adayların, sistemin ilk defa kullanılmasından dolayı yaşanabilecek teknik aksaklıklardan dolayı aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri önemle rica olunur. Aksi durumda yaşanabilecek sorunlardan kaynaklı geçersiz başvurular adayların sorumluluğundadır.

 

1-Başvurunuz ile yaşanabilecek teknik hataların başvuru son tarihi olan 21 Mart 2023 saat 17.00’den önce çözülebilmesi ve başvurunuzu sistem kapanmadan tamamlayabilmeniz için başvurununuz son ana bırakılmaması önemle rica olunur,

 

2-Öğrenim hareketliliği başvurusunda, Erasmus web sayfasında http://erasmus.omu.edu.tr/tr bulunan anlaşma listesinde (KA131) başvuru yapabileceğiniz üniversiteleri, http://erasmusbasvuru.ua.gov.tr portalındaki başvuru formunuzun tercih kısmında göremiyorsanız, sorunun en geç 17 Mart 2023 saat 13.00’a kadar erasmus@omu.edu.tr adresinden Erasmus Ofisimize bildirilmesi gerekmektedir.

 

3-Anlaşmaların güncellenmesinden kaynaklı olarak, daha önceden aynı üniversiteleri tercih yapan adayların tercihleri silinebilmekte ve bu hususta ilgili adaylara sistem üzerinden e-posta iletilmektedir. Tercih silinmesi ile ilgili e-posta iletiminde yaşanabilecek teknik sorunlardan dolayı, başvuru formunuzun 17 Mart 2023 saat 17.00’den sonra sistem üzerinden kontrol edilmesi, yaptığınız tercihlerin başvuru formunuzda göründüğünden, başvuru durumunuzun “tamamlanmış” olarak gözüktüğünden ve başvuru formunun pdf formatında indirildiğinden emin olunması gerekmektedir.

 

4-Kabul mektubu bulunmayan ve staj hareketliliğine başvuracak adaylar için sistemde yaşanan sorun giderilmiş olup, adayların tercih yapmadan ilerleyebilmeleri için “Başvuru sonrası tercih beyanında bulunacağım.” kutucuğunu onaylamaları gerekmektedir.

 

5-Birinci ve ikinci derece akrabaları* veya kendisi depremde etkilenen bir ilde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ illeri ve Sivas’ın Gürün ilçesi) ikamet eden adaylar için sisteme ilgili soru eklenmiş olup, depremden etkilenen ve başvurusunu tamamlayan adayların bu sorudan +10 puan alması için başvurularını güncellemeleri ve ilgili soruyu yanıtlamaları gerekmektedir. Ancak, başvuru güncellemesi işlemi sonunda başvuruyu tamamla ve başvuru formunu indir butonlarına tıklanarak başvurunun tamamlanması gerekmektedir.

*1. ve 2. Derece akrabalar: anne, baba, çocuklar, eş, eşinin annesi, eşinin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri

 

6-Başvuru sırasında, genel not ortalamaları YÖKSİS sisteminden otomatik olarak çekilmektedir ve adayların güncel not ortalamaları ile ilgili farklılıklar yaşanmaktadır. Adayların GANO’ ları başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra UBS sisteminden kontrol edilecek ve ofisimiz tarafından güncellenecektir.

 

 

ÖNEMLİ !!!

Hem staj hem de öğrenim hareketliliği ilanına başvuran öğrencilerimizin (iki ilana aynı anda başvuru yapanlar) öncelikli olarak hangi ilana başvurduklarını beyan etmeleri gerekmektedir.

Bu nedenle aynı anda hem staj hem de öğrenim ilanına başvuran öğrencilerimizin öncelikli olarak hangi ilana başvurmak istiyorlarsa o ilana ait başvurusunu güncellemesi gerekmektedir.

Bu işlemi yapmak için öncelikli başvuru yapmak istediğiniz ilan başvurunuza giriş yapınız. Başvuru güncelleme butonuna tıklayınız. Sonrasında başvuru tamamla butonuna tıklayınız. Bu aşamada öncelikli başvuru seçme kutucuğu açılacak olup, öncelikle hangi ilana başvuru yapılmak isteniyorsa seçeneklerden seçilmesi durumunda sadece diğer başvurudan -10 puan düşülecektir. Aksi durumda her iki başvurudan da -10 puan almaları söz konusu olabilmektedir. Önceliklendirme sonrasında başvuru tamamla ve başvuru formunu indir butonlarına tıklayınız.

Her iki ilana da başvuru yaptınız ancak Öncelikli Başvuru Seçme kutucuğu açılmıyorsa;

1-Her iki başvurunuzu da kontrol ediniz başvuru tamamla ve başvuru formunu indir butonlarına tıkladığınızdan emin olunuz.

2-Başvurunuzu güncelle diyerek başvuru sekmelerinde 1-2 adım geri tuşuna basınız sonrasında ileri tuşuna basarak başvuru tamamlama ekranına geliniz. Başvuru tamamla butonuna basınız. Öncelikli Başvuru Seçme kutucuğu açılacaktır. Başvuru formunuzu indirmeyi unutmayınız.