09-04-2021
2019 - 2023 dönemleri Erasmus KA103/KA107 öğrenci hareketliliği (öğrenim ve staj) seçim sonuçları belli olmuştur.

Sevgili Öğrenciler,

Öncelikle Erasmus Programına göstermiş olduğunuz ilgi ve başvurularınız için teşekkür ederiz.

Bildiğiniz üzere, tüm ülkelerde COVID-19 pandemisi ile ilgili olarak normalleşme süreci devam etmektedir. Buna bağlı olarak, önümüzdeki aylarda pandemi ile ilgili yaşanabilecek farklı gelişmelere göre Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) ve Türkiye Ulusal Ajansı’ndan üniversitelere gönderilen/gönderilecek olan bilgilendirmeler doğrultusunda yeni kararlar alınabilmektedir. Süreçle ilgili olarak;

-Öğrencilerimizin öğrenim / staj hareketliliğini gerçekleştirebilmesi COVID-19 pandemisinin gidişatına, uluslararası seyahatlerin durumuna ve yüz yüze eğitimlerin başlamasına bağlıdır. Bu konu ile ilgili en güncel bilgiler e-mail ve https://erasmus.omu.edu.tr/tr web sayfasından ilan edilerek öğrenciler ile paylaşılacaktır.

NOT 1:

Sonuç listesi ile ilgili açıklamalar:

• Sayfa 1: Tüm başvuran öğrenci bilgileri yer almaktadır.
  • Sayfa 2: Erasmus+ KA103 öğrenim hareketliliği Erasmus puanlı tüm liste yer almaktadır.
  • Sayfa 3: Erasmus+ KA103 staj hareketliliği Erasmus puanlı tüm liste yer almaktadır.
  • Sayfa 4: Erasmus+ KA107 öğrenim hareketliği Erasmus puanlı tüm liste yer almaktadır.
  • Sayfa 5: Erasmus KA107 staj hareketliliği Erasmus puanlı tüm liste yer almaktadır.
  • Sayfa 6: Erasmus KA103 öğrenim hareketliliği “asil ve yedek” sonuç listesi yer almaktadır.
  • Sayfa 7: Erasmus KA103 staj hareketliği “asil ve yedek” sonuç listesi yer almaktadır.
  • Sayfa 8: Erasmus KA107 öğrenim hareketliliği “asil ve yedek” sonuç listesi yer almaktadır.
  • Sayfa 9: Erasmus KA107 staj hareketliği “asil ve yedek” sonuç listesi yer almaktadır.

NOT 2:

Öğrenim ve staj hareketliliği asil listelerde yer alan (yedek adaylar istedikleri takdirde programa katılabilirler.) tüm öğrencilerimizin gidiş öncesi tüm bilgileri almak üzere 12-16 Nisan 2021 haftasında online (çevrim içi) yapılacak olan “Hazırlık ve Destek Programına (Oryantasyon Programı)” katılımı gerekmektedir. İlgili programın gün ve saati sayfamızda (https://erasmus.omu.edu.tr/tr ) ilan edilecek olup ayrıca asil ve yedek listedeki öğrencilere e-mail yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.

NOT 3:

“KA103 Program Ülkeler ile Öğrenim Hareketliliği” ve “KA107 Ortak Ülkeler ile Öğrenim Hareketliliği” projelerinde anlaşmamız bulunan kurumlara yerleştirilemeyen öğrenciler;

1. Anlaşma listemiz dışı tercih yapıldığı
  2. Tercih ettikleri kurumun dil seviyesi altında kaldıkları
  3. Anlaşma alanı dışı tercih yapıldığı veya
  4. Kontenjan dışı kaldıkları

için yerleştirilememiştir.

Bu öğrencilerin tercihlerinin çevrim içi (online) “Hazırlık ve Destek Programından (Oryantasyon Programı)” sonra Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün danışmanlığında yapılması gerekmektedir.

NOT 4:

Listelerde kişisel bilgilerinde yanlışlık/eksiklik olduğunu düşünen öğrencilerimiz 13.04.2021 Salı günü saat: 15:00’ a kadar  erasmus@omu.edu.tr adresine mail yolu ile bilgi vermeleri gerekmektedir.

NOT 5:

“KA103 Program Ülkeler ile Staj Hareketliliği” ve “KA107 Ortak Ülkeler ile Staj Hareketliliği” yedek listesinde yer alan öğrenciler hibesiz olarak faydalanmak istedikleri takdirde hareketlilik gerçekleştirebilirler.

NOT 6:

Seçim kararına itiraz Rektörlük Makamına dilekçe ile yapılmalıdır.

NOT 7:

Asil veya yedek listede yer alan ve haklarından feragat etmek isteyen öğrencilerimiz Rektörlük Makamına hitaben dilekçelerini ile 22 Nisan 2021 Perşembe günü saat: 17:00’a kadar Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün kurumsal e-mail adresine iletmeleri gerekmektedir. Gitmekten vazgeçtiği halde feragat dilekçesini teslim etmeyen öğrenciler bir sonraki yıl Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Programına başvuru yaptığı takdirde -10 puan alacaktır.

NOT 8:

Kurumlararası anlaşma listemiz güncellenmeye devam etmektedir. Lütfen güncellemeleri web sayfamız http://erasmus.omu.edu.tr den takip ediniz.

Sonuçlar hakkında alınan karar için lütfen tıklayınız.

Sonuç listesi için lütfen tıklayınız.

Erasmus+ Uygulama el kitabı için lütfen tıklayınız.

Feragat dilekçe örneği için lütfen tıklayınız.

Oryantasyon Programı daha sonra ilan edilecektir.