14-12-2021
OMÜ'de Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Konferansı

2020 yılı teklif çağrısı dönemi “Avrupa Dayanışma Programı Gönüllülük Projesi” (ESC11) kapsamında yürütülen ve Türkiye ortağı Üniversitemiz olan 2020-2-FR02-ESC11-018080 numaralı “Green Human Growth Project for Action” başlıklı Avrupa Birliği projesinin ve genel olarak Avrupa Dayanışma Programının tanıtımı ile ilgili konferans 10 Aralık 2021 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans gerçekleştirildi. Konferansta proje yürütücüsü İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğr. Gör. Hiroko KAWAMORİTA ilgili proje ile ilgili bilgiler verdi. Proje kapsamında Üniversitemizde gönüllü olarak bulunan Fransa vatandaşı Marion Cohadon kendi proje ve gönüllülük deneyimini paylaştı. Projenin uygulanmasında gönüllü olarak katılan öğrencilerimiz Alara Öztürk, Ebru Nur Aslan, Esad Sünnetçi, Manar Noser, Mukkaram Ejaz ve Nouha Laffet, Avrupa Dayanışma Programı ile ilgili tanıtım sunumu gerçekleştirdi. Ayrıca Üniversitemiz öğrencisi Axel Ceron ülkesi Meksika’daki gençlik projeleri ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Uluslararası İlişkiler Birimi ESC Sorumlusu Öğr. Gör. Soner Çelik, program kapsamında ESC Ofislerinin görevleri hakkında bilgi verdi. Konferans sonunda öğrencilerin soruları cevaplandı.

Projenin ve Avrupa Dayanışma Programının tanıtımı kapsamında 7-9 Aralık 2021 tarihlerinde (3 Gün), İİBF Binası giriş katında stant kuruldu ve gönüllü öğrencilerimiz tanıtımda görev aldı.