16-08-2022
Yeni OLS Platformu EU Academy Üyeliği ve OLS Sınavına Giriş

Sevgili Öğrenciler,

Komisyonunun öğrencilerimizin dil gelişimini incelemek için zorunlu tuttuğu OLS (Online Language Assessment) dil sınavı platformu değişmiştir.

Yeni adı ile EU Academy isimli bir platformdan OLS (Online Language Assessment) Sınavlarınızı gerçekleştireceksiniz.

Yeni OLS sistemi zaman içerisinde kademeli olarak daha geniş bir yelpazede, AB Üye Devletleri ve Erasmus+ ve ESC programıyla ilişkili ülkelerin 29 resmi dilinin tamamında dil öğrenme hizmeti sunacaktır.

Avrupa Komisyonu tarafından geliştirilen bu yeni platform henüz geliştirme aşamasında olduğu ve entegrasyon çalışmaları devam ettiği için sınavlar e-maillerinize tarafımızdan atanamamaktadır.

OLS sınavı yapmak için adımlarını  “OMÜ – OLS Erişim Adımları” belgesinden inceleyiniz.

(Eu Login Sisteme kayıt link ve EU Academy Sistemine giriş link)

Hali hazırda sözleşmeleri yapılarak hareketlilikleri başlamış öğrencilerimizin de sınavı tamamlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde dönüş hibeleri ödenmeyecektir.

Bir önceki formatta OLS Sınavına giren ve sonucu bulunan öğrencilerimizin tekrar sınava girmesine gerek yoktur

Gidecek olan öğrencilerimizin de Hibe sözleşmesi öncesi dil sınavlarını tamamlamaları gerekmektedir. Dil sınavını tamamlamamış öğrencilerimizin hibe sözleşmeleri imzalanmayacaktır

Dil sınavı sonuçlarınızı ekran görüntüsü alarak erasmus@omu.edu.tr  e-mail adresine yönlendiriniz.

Sistemde sorun yaşamanız durumunda, https://academy.europa.eu/local/euacademy/pages/faq/index.php  adresindeki yardım masasından destek alabilirsiniz.

Faydalı Link/belgeler:

OLS Tutorial Community resources