Erasmus Ofisi | Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Menü


06-04-2022
2022 ERASMUS+ KA1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ: ÖĞRENCİ ÖĞRENİM-STAJ HAREKETLİLİĞİ NİHAİ SEÇİM SONUÇLARI BELLİ OLMUŞTUR.

 

 

 

 

 

Sevgili Öğrenciler,

Öncelikle Erasmus Programına göstermiş olduğunuz ilgi ve başvurularınız için teşekkür ederiz.

Bildiğiniz üzere, tüm ülkelerde COVID-19 pandemisi ile ilgili olarak normalleşme süreci devam etmektedir. Buna bağlı olarak, önümüzdeki aylarda pandemi ile ilgili yaşanabilecek farklı gelişmelere göre Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) ve Türkiye Ulusal Ajansı’ndan üniversitelere gönderilen/gönderilecek olan bilgilendirmeler doğrultusunda yeni kararlar alınabilmektedir. Süreçle ilgili olarak;

-Öğrencilerimizin öğrenim / staj hareketliliğini gerçekleştirebilmesi COVID-19 pandemisinin gidişatına, uluslararası seyahatlerin durumuna ve yüz yüze eğitimlerin başlamasına bağlıdır. Bu konu ile ilgili en güncel bilgiler e-mail ve https://erasmus.omu.edu.tr/tr web sayfasından ilan edilerek öğrenciler ile paylaşılacaktır.

 

NOT 1:

*30.03.2022 tarihinde ön değerlendirme sonuçları yayınlanmış olup 01.04.2022 Cuma Saat 17:00’ a kadar itirazlar alınmıştır. Tüm itirazların seçme değerlendirme komisyonu tarafından incelenmesinin ardından nihai 2022 Erasmus+ KA1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği: Öğrenci Öğrenim-Staj Hareketliliği Yerleştirme sonuçları belirlenmiştir.

NOT 2:
 
Sonuç listesi ile ilgili açıklamalar:

  • Sayfa 1: Erasmus+ KA131 öğrenim hareketliliği Erasmus puanlı tüm liste yer almaktadır.
  • Sayfa 2: Erasmus+ KA131 staj hareketliliği Erasmus puanlı tüm liste yer almaktadır.
  • Sayfa 3: Erasmus KA131 öğrenim hareketliliği “asil ve yedek” sonuç listesi yer almaktadır.
  • Sayfa 4: Erasmus KA131 staj hareketliği “asil ve yedek” sonuç listesi yer almaktadır. 

NOT 3:

Öğrenim ve staj hareketliliği asil listelerde yer alan (yedek adaylar oryantasyon sonrası sunumları inceleyebilirler.) tüm öğrencilerimizin gidiş öncesi tüm bilgileri almak üzere 08 Nisan 2022 Cuma günü Üniversitemiz UZEM konferans salonunda yüz yüze yapılacak olan “Hazırlık ve Destek Programına (Oryantasyon Programı)” katılımı gerekmektedir

NOT 4:

“KA131 Program Ülkeler ile Öğrenim Hareketliliği asil liste” de yer alan ve anlaşmamız bulunan kurumlara yerleştirilemeyen öğrenciler;

  1. Tercih ettikleri kurumun dil seviyesi altında kaldıkları
  2. Anlaşma alanı dışı tercih yapıldığı veya
  3. Kontenjan dışı kaldıkları için yerleştirilememiştir.

Bu öğrencilerin tercihlerinin “Hazırlık ve Destek Programından (Oryantasyon Programı)” sonra Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün danışmanlığında yapılması gerekmektedir.


NOT 5:

Listelerde kişisel bilgilerinde yanlışlık/eksiklik olduğunu düşünen ve tarafımızdan iletilen bilgilendirme e-postaları alamayan öğrencilerimiz 15.04.2022 Cuma günü saat: 17:00’ a kadar  erasmus@omu.edu.tr adresine mail yolu ile bilgi vermeleri gerekmektedir.

NOT 6:

“KA131 Program Ülkeler ile Öğrenim ve Staj Hareketliliği” yedek listesinde yer alan öğrenciler hibesiz olarak faydalanmak istedikleri takdirde hareketlilik gerçekleştirebilirler.  

NOT 7:

Asil ve yedek listelerde yer alan tüm adaylar hibelendirilebildikleri süre dışında hareketliliklerini hibesiz olarak uzatabilirler. (Aynı seviyede en fazla 12 ay kareketlilik gerçekleştirebilme kuralına bağlı kalarak.)

NOT 8:

Asil veya yedek listede yer alan ve haklarından feragat etmek isteyen öğrencilerimiz Rektörlük Makamına hitaben dilekçelerini Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün kurumsal e-mail adresine iletmeleri gerekmektedir. Asil listede yer alan ve haklarından feragat etmek isteyen öğrencilerin bir sonraki başvuru döneminde “Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama” alanında – puan uygulamasına dahil olmamaları için feragat süresi son tarihi ilerleyen süreçte duyurulacaktır. Belirlenen son tarihe kadar feragat etmeyen öğrencilerin bir sonraki başvuru döneminde Erasmus başarı puanlarından ilgili alanda - puan eksiltmesi uygulanacaktır.

NOT 9:

Kurumlararası anlaşma listemiz güncellenmeye devam etmektedir. Lütfen güncellemeleri web sayfamız http://erasmus.omu.edu.tr den takip ediniz.
 

Sonuçlar hakkında alınan karar için lütfen tıklayınız. 

Sonuç listesi için lütfen tıklayınız.

Erasmus+ Uygulama el kitabı için lütfen tıklayınız.

Feragat dilekçe örneği için lütfen tıklayınız.

Oryantasyon programı için lütfen tıklayınız.