Erasmus Ofisi | Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Menü


20-12-2021
Yaz Okulu - Bilim Kampı

2020 yılında Üniversitemiz ve Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen Summer School - Science Camp Bilim Kampı etkinliğinin bu sene ikincisini başarıyla tamamlandı. Etkinlik kapsamında 1-28 Kasım 2021 tarihleri arasında 1 ay süresince OMÜ Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümüne Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi Teknik Fakültesinden Erasmus+ Staj Hareketliliği kapsamında doktora öğrencileri; Lenka Krivankova, Barbora Cernilova, David Guth, Stephan Picha ve Petr Jirku  staj hareketliliklerini gerçekleştirdi.

Bu faaliyet kapsamında hem burada öğrenciler kendi çalışma konularıyla ilgili araştırma faaliyetlerine devam etmiştir hem de bilimsel, kültürel ve sosyal ilişkilerimizin artmasına katkı sağlanmıştır.

Doktora öğrencilerinin çalışma konularının güncel ve yenilikçi olması itibarıyla örneğin; bor katkılı kültivatör ayağı geliştirilmesi veya tarımsal ürünlerden bio-kompozit malzeme üretilmesi gibi, ileriye yönelik iki üniversite için çok faydalı olabilecek bilimsel ortaklıkların zemini atılmıştır. Etkinliğin sonunda değerlendirme yapan Prof. Dr. Gürkan A.K. GÜRDİL bu programda emeği geçen Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Yavuz ÜNAL’a ve  Uluslararası İlişkiler Birimi Başkan Yardımcısı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Doç.Dr. İsmail YAMANA teşekkür etti.