Erasmus Ofisi | Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Menü


14-12-2021
OMÜ Erasmus Ofisi'nden Kitap Bağışı Seferberliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Erasmus Ofisi, Çarşamba ilçesinde bulunan Kabaceviz Yenimahalle İlkokulu ve Ortaokuluna kitap bağışında bulunarak anlamlı bir sosyal sorumluluk faaliyeti gerçekleştirdi.

500 adet kitap öğrencilere ulaştırıldı

Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Programı 4. sınıf öğrencilerinin de “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında katkı sunduğu kitap bağışı kampanyası sayesinde toplanan yaklaşık 500 adet kitap ve çeşitli hediyeler, köy okulundaki öğrencilerin istifadesine sunuldu.
 
Etkinlikte ekibin ikinci durağı ise Gülören Osman Yeniay Yatılı Bölge Ortaokulu oldu. Burada da öğrencilerle tanışma etkinliği düzenlenirken yatılı bölge okulları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Koordinatör Doç. Dr. Yaman “Avrupalı öğrencileri de sürece dâhil ediyoruz”

Faaliyeti düzenleyen Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. İsmail Yaman sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayarak “Üniversite olarak köy okullarındaki olanakların artırılması bağlamında küçük ama önemli adımlar atıyoruz. Bu adımları atarken, Erasmus Programı kapsamında Üniversitemizde bulunan Avrupalı öğrencileri de sürece dâhil ederek hem sosyal hem de kültürlerarası çıktıları olan etkinlikleri tercih ediyoruz.” dedi.
   
Kabaceviz Yenimahalle İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Hamdi Alış ile Gülören Osman Yeniay Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Remzi Yıldırım, bağış ve alakalarından ötürü OMÜ ailesi ve Erasmus Ofisi’ne teşekkür etti.
   
Faaliyet; bölgede bulunan Kabaceviz Şelaleleri’ni ziyaret ve doğa yürüyüşü ile sona erdi.