25-09-2017
Erasmus Nesli Çevrimiçi Buluşma Noktası (Erasmus Generation Online Meeting Platform)

Avrupa Komisyonu, 2020 sonrası uygulanacak AB eğitim ve gençlik programlarının geliştirilmesine yönelik fikirlerinizi almak için bir platform oluşturdu:

Bu doğrultuda;

• Erasmus+ Nesli Çevrimiçi Buluşma Noktası Platformu fikir ve görüşlerinizi paylaşabilmeniz için önemli bir fırsat sunuyor. Platforma üye olarak;
    •   Bir konuda tartışma konusu başlatabilir,
    •   Etkinlikler planlayabilir,
    •   Diğer üyelerin önerilerine yorumlar bırakabilir,
    •   Diğer üyelerle çevrimiçi sohbet edebilir,
    •   Programın geleceğine yönelik fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
  • Ayrıca, Türkiye Ulusal Ajansı sosyal medya hesapları üzerinden başlattığımız kampanya dahilinde #ErasmusPlus etiketini kullanarak fikir ve görüşlerinizi iletebilirsiniz.

Bu platformda Kasım ayı sonuna kadar tartışılacak konular, her ülkeyi temsilen o ülkeden seçilen bir “discussion leader” tarafından derlenecek ve Brüksel’de yapılacak sunumda “ülkelere ilişkin” raporlar halinde sunulacak.

Siz de Ülkemiz adına, Ülkemizin 2004 yılından bu yana yararlanmakta olduğu AB eğitim ve gençlik programlarının geliştirilmesinde siz de söz sahibi olabilirsiniz.

Akla gelen ilk konular:

•   Platforma aktif olarak üye olmak Ve tartışmalara katılmak,
  •   Platformun öğrenciler, öğretim elemanları, personel, mezunlar… gibi ağlarınızda yaygınlaştırılmasını sağlamak,
  •   Platformun sosyal medya/internet gibi kanallarınızda yaygınlaştırılmasını sağlamak,
  •   Öğretim elemanlarınız, öğrencileriniz, personeliniz, mezunlarınızın…aktif olarak tartışmalara katılmasını teşvik etmek…