12-06-2020
Erasmus Öğrenci Hareketliliği (Öğrenim Ve Staj) Yerleştirme Sıralaması

2019 - 2022 KA103/KA107 Proje Dönemleri Erasmus Öğrenci Hareketliliği (Öğrenim Ve Staj) Yerleştirme Sıralaması Belli Olmuştur.

Sevgili Öğrenciler,

Öncelikle Erasmus Programına göstermiş olduğunuz ilgi ve başvurularınız için teşekkür ederiz. Tüm dünyayı etkisi altına alan CIOVID-19 pandemi süreci nedeniyle yerleştirmelerinizi ancak bu tarihte ilan edebiliyoruz. Şu anda tüm ülkelerde normalleşme süreci devam etmesine rağmen önümüzdeki aylarda pandemi ile ilgili yaşanabilecek gelişmelerin yönü hala belirsizliğini korumaktadır. Süreçle ilgili olarak YÖK’ten ve Ulusal Ajans’tan üniversitelere gönderilen bilgi doğrultusunda;

-Öğrencilerimizin öğrenim / staj hareketliliğini gerçekleştirebilmesi Covid-19 salgınının gidişatına, YÖK’ün ikinci duyurusunda değişim faaliyetlerinin tekrar başladığını bildirmesine, uluslararası seyahatlerin açılmasına ve yüz yüze eğitimlerin başlamasına bağlıdır.

Bu sebeple öğrencilerimizin değişimle ilgili herhangi bir harcama yapmaması gerekmektedir. Harcama yapılması halinde harcamalar mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyecek ve ödeme yapılması mümkün olmayacaktır. Lütfen ekteki kararı dikkatlice inceleyiniz.

2020-2021 Akademik yılında Erasmus “öğrenim” hareketlilik faaliyetlerinin başlayacak olması halinde gecikme kaynaklı hak kaybı yaşamamanız için yerleştirildiğiniz kurumlara başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu süreçte yapmanız gerekenler Oryantasyon Sunumlarımızda detaylı olarak anlatılacaktır.

NOT 1:

Yerleştirme Sırlaması ile ilgili açıklamalar:

• Sayfa 1: Tüm başvuran öğrenci bilgileri yer almaktadır. Yeşil renge boyanan satırlar başvuru teslim eden öğrencileri ifade etmektedir.
  • Sayfa 2: KA103 öğrenim hareketliliği Erasmus puanlı seçim listesi yer almaktadır.
  • Sayfa 3: KA103 staj hareketliliği Erasmus puanlı seçim listesi yer almaktadır.
  • Sayfa 4: KA107 öğrenim hareketliği Erasmus puanlı seçim listesi yer almaktadır.
  • Sayfa 5: KA107 staj hareketliliği Erasmus puanlı seçim listesi yer almaktadır.

NOT 2:

COVID-19 Pandemi süreci nedeniyle oryantayon programı yapılamayacak olup, detaylı bilgilendirme sunumları http://erasmus.omu.edu.tr adresine yüklenecektir. Öğrencilerin her türlü soruları mail yoluyla cevaplanacaktır. erasmus@omu.edu.tr

NOT 3:

“KA103 Program Ülkeler ile Öğrenim Hareketliliği” ve “KA107 Ortak Ülkeler ile Öğrenim Hareketliliği” projelerinde anlaşmamız bulunan kurumlara yerleştirilemeyenler ile 1. Tercihi dışında yapılan yerleştirmelerin nedenleri “Açıklama” sütununda belirtilmektedir.

COVID-19 pandemi süreci nedeniyle 2020-2021 güz dönemi değişim öğrencisi kabul etmeyen üniversiteleri tercih eden öğrenciler ile karşı kurumun Güz Dönemi “nomination” (aday gösterme) ve son başvuru tarihi geçen üniversiteleri tercih eden öğrenciler ancak Bahar döneminde faydalanabileceklerdir. Gidilecek Üniversitelerin son başvuru ve son “nomination” tarihleri için lütfen ekteki listeyi inceleyiniz.

Asıl listede yer alan ve henüz yerleştirmesi yapılamayanlar, tercihlerini Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün danışmanlığında yapabileceklerdir.

NOT 4:

Listelerde kişisel bilgilerinde yanlışlık/eksiklik olduğunu düşünen öğrencilerimiz 19.06.2020 tarihine kadar  erasmus@omu.edu.tr adresine mail yolu ile bilgi vermeleri gerekmektedir.

NOT 5:

“KA103 Program Ülkeler ile Öğrenim/Staj Hareketliliği” aday yedek listelerinde yer alan öğrenciler hibesiz olarak faydalanmak istedikleri takdirde hareketlilik gerçekleştirebilirler.

NOT 6:

Seçim kararına itiraz Rektörlük Makamına dilekçe ile ya da http://www.omu.edu.tr/tr/geri-bildirim-olustur  adresinde yer alan geri bildirimler modülünden yapılabilecektir.

Not 7:

Asil veya yedek listede yer alan ve haklarından feragat etmek isteyen öğrencilerimizin Rektörlük Makamına dilekçe yazarak, dilekçelerini 03 Temmuz 2020 Cuma gününe kadar Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne erasmus@omu.edu.tr adresine mail yolu ile iletmeleri gerekmektedir. Gitmekten vazgeçtiği halde feragat dilekçesini teslim etmeyen öğrenciler bir sonraki yıl Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Programına başvuru yaptığı takdirde -10 puan alacaktır.

NOT 8:

Kurumlar arası anlaşma listemiz güncellenmeye devam etmektedir. Lütfen güncellemeleri web sayfamız http://erasmus.omu.edu.tr den takip ediniz.

Yerleştirme Sıralaması hakkında alınan karar için lütfen tıklayınız.

Yerleştirme Sıralaması için lütfen tıklayınız.

Gidilecek Üniversitelerin son başvuru ve son “nomination” tarihleri için lütfen tıklayınız.

Erasmus+ Uygulama el kitabı için lütfen tıklayınız.

Feragat dilekçe örneği için lütfen tıklayınız.