04-01-2018
2018-2019 Jean Monnet Burs Programı Başvuruları

Ülkemizin Avrupa Birliği (AB) üyeliği hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve AB müktesebatının etkin bir şekilde uygulanabilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programı aracılığı ile kamu personeli, özel sektör çalışanı ile üniversite personeli ve öğrencilerine AB ülkelerinde eğitim alma fırsatı verilmektedir.

Jean Monnet Burs Programından 2018-2019 akademik yılı içerisinde faydalanabilmek için son başvuru tarihi 23 Şubat 2018’dir. Bursun kapsamı, başvuru koşulları ve sınav sürecine ilişkin gerekli tüm bilgi ve belgeler Avrupa Birliği Bakanlığı (www.ab.gov.tr) ve Jean Monnet Burs Programının (www.jeanmonnet.org.tr) internet sitelerinde yer almaktadır.