Erasmus Sosyal Projesi Sinop Gerze !!!

Sinop Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen sosyal Erasmus projemizde bu kez Sinop’un şirin ilçesinden Gerze’ de Cumhuriyet Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri  ve öğretmenleri ağırladı.
Sosyal Erasmus Projesi kapsamında üniversitemize gelen Erasmus, Mevlana ve Uluslararası öğrencilerimiz ile uluslararası ortamda adı geçen okulların öğrencilerine farklı oyunlarla ve tekniklerle İngilizce dili sevdirildi. Okul Müdürü Mehmet Fenercioğlu ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederken farklı kültür ve topraklardan gelen öğrencilerin bu tür projeler ile tanışma fırsatlarının olduğunu söyledi.
Erasmus ve Mevlana değişim öğrencileri ile Turizm Lisesinin öğrencileri sınıflarını gezdirdikten sonra yabancı öğrencilerin getirdikleri hediyeleri kabul ettiler. Okul  bahçesinde voleybol oynadıktan sonra, okulun pansiyonu ziyaret edildi ,pansiyon yemekhanesinde ikram edilen öğle yemeğinin ardından Gerze Sahilinde yine öğrenciler sohbet eşliğinde sahilde gezinti yapıldı. Daha sonra Okul Müdür Mehmet Fenercioğlu, Başmüdür Yardımcısı Seyfullah Taş ve öğrencileri , yabancı öğrencileri Sinop Üniversitesine ziyaret etmek üzere uğurladılar. Sinop Üniversitesinde Rektör Prof. Dr.  Recep Bircan,
 Erasmus  Koordinatörü  Yrd.Doç.Dr. Cemalettin  Ayas, Merve Feryal Ashmawy ve Mostafa Ashmawy’nın karşılamalarının ardından, üniversite tanıtımı yapıldı.
Öğrenciler
 Sinop Müzesi dahil, Sinop’un tarihi güzelliklerini gezdikten sonra yolculuk sona erdi. Erasmus Kurum  Koordinatörü Emine Bol Yazıcı bu tür Erasmus sosyal projelerini her zaman desteklediklerini belirterek  Sinop Gerze Cumhuriyet Anadolu ve Mesleki Teknik Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine ve Sinop Üniversitesi yetkililerine teşekkürler ederek üniversitemize davet etti.